GALLAPI ON
  Projektet
 

 

Asociacioni për zhvillimin e Gallapit

"Galabri"

 

 

Tryeza shkencore

Bujqësia si sektor i rëndësishëm i ekonomisë në Gallap

Më ___ Mars 2009 në Hotelin Victory duke filluar nga ora 9:00

I Kumtesat

Dr.Isa Mustafa: Fjala hyrëse

Prof. Dr. Imer Rusinovci: Potencialet për zhvillimin e bujqësisë në Gallap

Skender Kaçiu:

Prof. Dr. Hajrip Mehmeti: Blegtoria, veprimtari kryesore në trevën e Gallapit

Prof. Dr. Sylë Sylanaj: Pemtaria në Gallap

Dr. Driton Tali: Mundësitë e zhvillimit të agro-biznesit në Gallap

Dr. Sejdi Osmani, Albana Gashi (RIINVEST): Përvojat e zhvillimit rajonal dhe lokal në Kosovë sipas projektit DELTA

Bajram Limani: Përbërja gjeologjike e tokës në trevën e Gallapit

Halil Bajrami: Turizmi rural dhe dimror në trevën e Gallapit

Ismet Demolli: Rrjeti i rrugëve që janë dhe që duhet të ndërtohen në trevën e Gallapit.

Dr. Muhamed Mustafa: Fjala përbyllëse.

 

II Memorandumi i Mirëkuptimit

Ditën që mbahet Tryeza do të nënshkruhet Memorandumi i Mirëkuptimit për zhvillimin e trevës së Gallapit. Memorandumi do të nënshkruhet nga përfaqësuesit e pesë komunave nga të cilat administrohet Gallapi: Prishtina, Kamenica, Podujeva, Artana dhe Gjilani si dhe nga përfaqësuesit e tri ministrive: Ministria e Transportit dhe Telekomunikacionit, Ministria e Bujqësisë dhe Ministria e Tregtisë dhe Industrisë. Memorandumi do të nënshkruhet gjithashtu edhe nga përfaqësuesit e RIINVEST-it dhe Shoqatës Galabri.

Synimi i Memorandumit është të rrisë bashkëpunimin më qëllim të zhvillimit të Gallapit. Galabri në bashkëpunim me RIINVEST-in synojnë pas mbajtjes së Tryezës të hartojnë Strategjinë për Zhvillimin e Gallapit.

 

 

Këshilli organizativ: Dr. Imer Rusinovci, Nuredin Ibishi, Ramadan Avdiu, Dr. Muhamet Mustafa, Ahmet Isufi, Refik Shabani, Selim Pacolli, Munish Hyseni, Fehmi Cakolli dhe Islam Veliu

Për informata na kontaktoni në 044 129 650, 044 500 459 dhe 044 160 943

 

Tryeza është mundësuar nga ndihma bujare e ndërmarrjes Buçaj

Tryeza shkencore

Bujqësia si sektor i rëndësishëm i ekonomisë në Gallap

 

 

Seanca e paradites

 

9:00-10:30

Fjala përshëndetëse e Presidentit të

shoqatës "Galabri", Islam Veliu

Dr.Isa Mustafa: Fjala hyrëse

1. Prof. Dr. Imer Rusinovci: Potencialet për zhvillimin e bujqësisë në Gallap

2. Skender Kaçiu:

Prof. Dr. Hajrip Mehmeti: Blegtoria, veprimtari kryesore në trevën e Gallapit

Prof. Dr. Sylë Sylanaj: Pemtaria në Gallap

10:30-10:45 Pauzë kafeje

12:00-13:00

Diskutimi dhe Nënshkrimi i Memorandumit të mirëkuptimit

13:00-14:00

Dreka në Hotel Victory

14:00-16:00

Debati lidhur me kumtesat

Data e saktë e mbajtjes caktohet deri më 10 mars, njëherit kërkojmë nga ju i nderuar që të jepni vërejtje, sygjerime, propozime apo miratim të kësaj skeme programore të tryezës, e presim me knaqësi bashkëpunimin me ju.

Më 04.03.2009, Prishtinë

Dr. Driton Tali: Mundësitë e zhvillimit të agro-biznesit në Gallap

Dr. Sejdi Osmani, Albana Gashi (RIINVEST): Përvojat e zhvillimit rajonal dhe lokal në Kosovë sipas projektit DELTA

Bajram Limani: Përbërja gjeologjike e tokës në trevën e Gallapit

Halil Bajrami: Turizmi rural dhe dimror në trevën e Gallapit

Ismet Demolli: Rrjeti i rrugëve që janë dhe që duhet të ndërtohen në trevën e Gallapit.

Dr. Muhamed Mustafa: Fjala përbyllëse.

 
  Today, there have been 1 visitors (3 hits) on this page!  
 
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free